Spørgsmål og svar om chiptuning

Få svar på de mest stillede spørgsmål omkring chiptuning af biler og andre køretøjer. Kan du ikke finde svaret på dit spørgsmål, så kontakt gerne Steffen på telefon 50 50 46 45 eller mail [email protected].

Hvad er chip tuning?

Med chiptuning ændrer vi parametrene for motorstyringen for at opnå ekstra ydelse fra motoren. Vi optimerer de specielle maps, f.eks. turbo / boost-tabeller, tændings tabel eller brændstof tabel. Det vigtigste punkt er, at vi lader motorstyringens sikkerhedsfunktioner være slået til.

Hos os er denne komponentbeskyttelse fuldt funktionsdygtig – noget vi desværre ikke kan sige om de fleste andre tunings firmaer eller amatør-tunere. Når komponentbeskyttelsen er deaktiveret, kan alvorlig motorskade være konsekvensen.

Moderne motorstyring er blevet meget kompleks siden lovkrav, f.eks. med hensyn til miljøbeskyttelse bliver stadig strengere. Der er ikke mange tunere, der forstår disse funktioner og ved, hvad der interagerer med tabellerne og på hvilke punkter. På baggrund af mine mange års erfaring med tuning og racing har HessTeknik tilegnet sig rigtig meget viden, så det er muligt at opnå et sikkert og kraftfuldt resultat til din motor.

Vi frigiver den ekstra ydeevne, der er gemt til din motor!

Hvad præcist kan chiptuning give mig og min bil?

Med vores professionelle chiptuning øger vi ydeevnen på din motor på nogle modeller med helt op til 40% med en lille ekstra belastning på hele motoren – og vi glemmer heller ikke brændstofforbruget.

Med samme kørestil er det endda muligt at reducere brændstofforbruget. Din motor vil være langt mere sportslig og bedre tilpasset dig.

Hvornår har jeg brug for chiptuning?

Chip-tuning er indgangsniveauet til motor-tuning: Hvis du vil øge din motorydelse, er det første trin at optimere motorelektronikken. I de fleste tilfælde kan præstationsforøgelser på op til 40% opnås med det. Hvis du stadig vil have mere ydeevne – for eksempel ved hjælp af ændret hardware såsom en opgraderet turbolader, andre indsprøjtningsdyser eller et stort udstødnings system, så har du brug for en mere specialiseret / individuel tuning (chiptuning Stage 2-3) for at udnytte potentialet i dine modificerede hardwarekomponenter fuldt ud.

Husk, at du skal tilpasse din software professionelt, når komponenterne er blevet ændret.

Kontakt os med alt den information du har så rådgiver vi gerne.

Vil mit køretøj stadig være praktisk til daglig kørsel efter chipindstillingen?

Ja, dit køretøj vil være helt praktisk til daglig kørsel efter chipindstillingen. Du kan bruge din bil som altid i hverdagen uden nogen som helst bekymringer. Kun én ting er anderledes: Når du kører med fuld gas efter tuning, bliver du presset ind i sædet! Det er netop denne fornemmelse af acceleration, der får os til at optimere motorer.

Adrenalinkicket, der ligner det, du oplever på en rutsjebane, gør os alle glade.

Producenternes reserver – Hvorfor giver chiptuning mening?

I udviklingsfasen tillader producenterne af motorer altid visse reserver, så hver motor fungerer godt, altid og overalt. Afhængigt af motoren kan disse reserver beløbe sig til 40%. Både hardwaren (dvs. de monterede dele) og softwaren til styring af hardwaren skal være designet til brug på offentlig vej.

Producenterne spørger sig selv: Hvem kører med det? En bedstemor, der kører få kilometer til købmanden eller en ung mand der bruger bilen og vejen som en racerbane? Hvor bruges motoren? I det kolde nord ved minus 20 ° C eller i Sahara-ørkenen i ekstrem varme?

Producenterne skal overveje alle disse faktorer og sikre, at den motor, de designer, leverer sin ydeevne uden at lide nogen skade. Sikkerhed og lang levetid er meget vigtige faktorer, fordi producenterne selvfølgelig garanterer dem! På trods af dette, kræver din motor andre værdier for optimal ydeevne i DK end i ørkenen. For at tilpasse tabellerne til den aktuelle belastning skal du foretage chiptuning.

Hvordan reducerer chiptuning brændstofforbruget?

Du skal som det første forstå, hvordan producenterne af motorer planlægger og fortsætter. Juridisk definerede kørecykler bestemmer brændstofforbruget. Men det reelle brændstofforbrug afhænger af mange faktorer – blandt andet af den indsprøjtningsmængde, der er lagret på motorstyringsenhedens maps tabeller.

Når en ny motor designes, opretter producenterne indsprøjtningstabellerne på et rullefelt / dynamometer, dvs. med et køretøj på en test bænk. I denne proces simuleres ret urealistiske forhold, f.eks. ekstremt små og tynde dæk for at holde rullemodstanden så lav som muligt. Desværre har disse forhold intet grundlag i virkeligheden, og det er præcis, hvor potentialet for besparelser ligger i kortlægningen under reelle forhold. På vores DYNOMET-rullefelt / dynamometer kan vi simulere et miljø, der ligger tæt på almindelig brug og dermed indstille motoren optimalt.

Vi ser nøjagtigt den driftsform, hvor motoren bruger mere brændstof, end det faktisk er nødvendigt. På mellem til langt sigt kan dette endda spare penge! Denne type tuning kan godt betale sig for virksomheder, der har en betydelig flåde, f.eks. af firmabiler. Med vores optimering under reelle testforhold kan omkostninger afskrives inden for kort tid. Penge spares, og det er også godt for miljøet!

Forårsager chiptuning et højere niveau af slid på min motor?

Det kan ikke nægtes, at der er en ekstra belastning på motoren efter optimeringen. Denne ekstra belastning ligger dog stadig inden for de reserver, der er fastsat af producenten.

En motor med chiptuning er en motor med lavere sikkerhedsreserver. Det betyder, at køretøjet skal opvarmes og afkøles med omhu. For turboladeren er disse processer af største betydning, så den ikke beskadiges af stærk varmeudvikling. Et højere boost betyder automatisk en højere hastighed for turboladeren. Kun gennem en højere hastighed på turbinen får du mere boost.

Det er ekstremt vigtigt at holde sig inden for producentens turbinekort og holde sikkerhedsfunktionerne i motorsoftwaren aktiveret. Dette er den eneste måde at sikre, at den ekstra effekt forbliver stabil i det lange løb, og du kan nyde din motor i lang tid.

Får jeg en garanti på chiptuning ?

Vi giver en ejertids-garanti på vores software dvs. skulle der være fejl i softwaren retter vi det naturligvis uden beregning

Hvad er proceduren for chiptuning ?

Chiptuning foretages i flere trin. Efter modtagelse af køretøjet læser vi fejllageret ud med diagnose værktøj. Dette sikrer, at køretøjet ikke har gemt nogle elektroniske fejl i hukommelsen. Dette efterfølges af en visuel inspektion i motorrummet for at udelukke lækager i indsugnings systemet / turbo-systemet eller andre defekter.

Derudover testes bilen også på rullefelt for at undersøge om motoren har den effekt, som den burde have. Med diagnose udstyr tilsluttet, kan vi se om alle reguleringer er, som de skal være. Hvis køretøjet fungerer korrekt, udlæser vi den originale software til motorstyringsenheden ud og gemmer den. Derefter optimerer vi parametrene i de specielle tabeller.

Når programmeringen er afsluttet, installerer vi de optimerede data ind i motorens styreenhed. En test på rullefelt følger, hvor alle parametre overvåges og aflæses live. Hvis en værdi er i uoverensstemmelse, justeres den igen i softwaren og installeres på ny ind i motorstyringsenheden. Når alle værdier er i det optimale niveau, er programmeringen afsluttet, og du kan nyde din nye effekt!

Kan jeg sende min motorstyringsenheden ind med posten?

Du kan sende os din motorstyringsenhed med normal post, og vi foretager programmeringen direkte på din kontrolenhed. Udfyld venligst vores formular til dette formål og send den til os sammen med din kontrolenhed. Stage 2-3 eller individuelle løsninger, for hvilke vi ikke har passende data, kan kun udføres direkte på køretøjet.

I tilfælde af større hardwarekonverteringer bedes du sende os en anmodning på e-mail på forhånd.

Hvordan kommer chiptuning til min kontrolenhed?

Det afhænger altid af køretøjet. For ældre køretøjer skal EPROM (hukommelseschip med motorsoftwaren) normalt før år 2000 fjernes til skrivning og loddes ind igen. For køretøjer fra 2000-modellen kan den optimerede software normalt skrives på motorstyringsenheden (flashes) via OBD-stikket i køretøjet. Meget nye køretøjer med tuningsbeskyttelse læses op og skrives med en speciel metode. Kontrolenheden fjernes, læses og skrives med avancerede BDM- Bench og boot pin-enheder.

Hvor lang tid tager chipindstillingen hos HessTeknik?

Med chiptuning kan du normalt få din bil tilbage samme dag. Afhængig af køretøjstypen tager optimeringen mellem tre og seks arbejdstimer. Når du sender os din kontrolenhed, udfører vi normalt programmeringen næste arbejdsdag. For individuelt tuningsarbejde er arbejdsmængden naturligvis højere og skal diskuteres fra sag til sag.

Hvordan ændrer vi parametrene i softwaren?

Vi arbejder med førende og effektive editor programmer til kortlægning og ændring af motorsoftwaren. Disse programmer giver os mulighed for at opdage alle nødvendige parametre og ændre dem i overensstemmelse hermed.

Viden og erfaring med håndtering af dette tekniske spørgsmål spiller her en afgørende rolle. Som nævnt ovenfor sørger vi for at komponentbeskyttelsen af ​​motoren og det perifere udstyr f.eks. turboladeren, stadig er aktiveret. Du kan se, hvordan en tabel over turbotryk ser ud her.

Ved at ændre i disse parametre kan vi øge eller sænke turbotrykket. Selv meget små ændringer kan have stor indflydelse, så forsigtighed er absolut nødvendig her. Hvis boostet er for højt, kan turboladeren muligvis køre for hurtigt og gå i stykker. Det er meget vigtigt at vi ved, hvilken parametre der skal ændres for at opnå det ønskede resultat.

Hvad hvis jeg vil gendanne min bil til den originale tilstand?

Før vi optimerer din kontrolenhed, læser vi dine originale data ud og gemmer det på vores server. Du kan få den lavet standard i vores butik senere, når som helst du vil – mod et mindre gebyr.

Hvad er vigtigt for at jeg kan nyde min bil og tuning i lang tid?

Din motor har brug for pleje. Regelmæssige olieskift er vigtige. Over hold service på din bil. Skift gerne olie i mellem service intervallerne. Brug olie der er godkendt af fabrikken. Opvarmning og afkøling er også yderst vigtig. Så der kørers ikke fuld gas direkte efter start af motoren.

Efter at have kørt meget hurtigt har motoren brug for tid til at køle ned. Lad motoren køre et lille minut inden den stoppes. Giv den altid det bedste brændstof. Det er bestemt ikke forkert at udskifte de sædvanlige sliddele tidligere end de foreskrevne intervaller her tænker jeg på luftfilter, tændrør. Din motor vil være taknemmelig, og du vil nyde din tuning i lang tid.

Vores konklusion om chip-tuning:

På vores moderne Dynomet rullefelt-dynamometer er vi i stand til at udføre ydelsesforøgelser på motoren med de rigtige belastninger så indstilling og kontrol er muligt. Dette gøres under hensyntagen til alle miljøparametre og perifert udstyr på nøjagtig samme måde, du kører din bil på vejen.

De specielle softwareparametre tilpasses af os målrettet til en sportslig tuning for at udnytte motorens fulde potentiale. Vi lader komponentbeskyttelsen fra producenterne være aktiveret; i de fleste tilfælde spares der endda brændstof! Det er bestemt ikke givet, at en højere motorydelse automatisk betyder højere forurenende emissioner.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er chiptuning ?

Chiptuning er en redigering af bilens originale motor software program

Hvordan virker det hvad udskifter i ?

Man udskifter ikke noget da det er den software bilen kører med der bliver udlæst og redigeret 

Det virker ved at man ændrer nogle indstillinger i motor softwaren så motoren bliver mere effektiv

Hvad ændrer i ?

Det afhænger af bilen om det er en Benzin bil eller Diesel bil om det er med Trykladning eller en suge motor.

Hvis det er en alm suge motor så ændres der typisk på: Speeder respons, Tændingstidspunkt, Benzin blanding, Knastaksel forstilling, Ventil løft og omdrejnings begrænser.

Hvis det er Trykladet Benzin motor så ændres der typisk på: Ladetryk, Fyldnings begrænsere, Speeder respons, Tændingstidspunkt, Benzin blanding, Knastaksel forstilling, Ventil løft og omdrejnings begrænser.

Hvis det er Turbo Diesel så ændres der typisk på : Ladetryk, Fyldnings begrænsere, Speeder respons, Indsprøjtnings tidspunkt, Indsprøjtnings mængder, Egr styringer

Skader det min motor og gearkasse

Nej en veludført chipoptimering skader ikke Motor eller gearkasse

Min bil har kørt langt/mange kilometer er det et problem

Nej hvis din bil er iorden og vel serviceret så er det ikke noget problem dog skal det oplyses så der kan tages hensyn til det i tuningen / optimeringen (det er ikke den man laver HK rekorder på) ”Tuning med omtanke ”

Vedrørende eventuel Fabriks garanti.

Det spørgsmål er svært for mig at besvare korrekt da jeg intet har med bilfabrikkerne at gøre.

Normalt er det sådan at du stadig har fuld fabriks garanti på bilen uanset hvad.

Dog kan du ikke forvente at bilfabrikken vil yde garanti hvis Tuning / Optimering er skyld i et eventuelt havari. Der må du selv stå for omkostningen.

Hessteknik yder ingen garanti på eventuelle følge skader forårsaget af tuning

Hessteknik yder kun garanti på selve softwaren ved tuningen.

Der efterlades ingen spor i softwaren ved en tuning som kan ses af forhandleren

Dog kan man tydeligt mærke forskel på om bilen er tunet eller ikke

Ready, set…

Er du klar til en glad bil og større køreglæde, kontakt os på tlf +45 50 50 46 45 eller skriv til os via vores kontaktformular.