Tillægsydelser

Tilllægsydelser der lægges oveni en evt. tuning.

EGR Off. – 1.000,-

EGROFF delete : Software fjernelse af EGR Funktionen.

Bilens EGR-system. “EGR” = (Udstødningstilbageføring).
Dette system er baseret på, at en vis mængde udstødningsgas tilbageføres til motorens cylindre til endnu en forbrændings cyklus. Dette reducerer mængden af ilt i forbrændingen som sænker forbrændings temperaturen.

Resultatet er en reduktion af NOX, kvælstofoxid dannelse, dvs. det reducerer skadelige virkninger på miljøet (SMOG). Men der er også visse ulemper i EGR-systemets drift. Ovennævnte proces indebærer en reduktion af motorens effektivitet.

Der er også en opfattelse af, at EGR-systemet ikke blot reducerer de skadelige virkninger på miljøet, men er mere skadelig for motoren i din bil, hvilket reducerer dens levetid.

Sod og andre mikropartikler bliver deponeret på væggene i indsugningsmanifolden, og efterhånden dannes et tykt lag af beskidte sodaflejringer. Indsugningsventilerne er selvfølgelig heller ikke undtaget, og meget hurtigt opbygges der også en tyk og hård skal af sod og koks .

Motorens effektivitet bliver forbedret hvilket resultere i en brændstofbesparelse på ca. 2-5%. De resulterende kulstof/sod aflejringer på indsugnings ventiler og i indsugningsmanifolden er en af de hyppigste årsager til tab af motorkraft.

For at løse disse problemer vil EGROFF softwaren være en løsning

Det skal nævnes, at NOX emmisionen stiger eksplosivt med en forøgelse af smog som resultat

De fleste kunder der ønsker dette indgreb udført, gør det for at undgå evt. reparationer på systemet som hurtigt koster fra 4.000kr – over 20.000kr afhængigt af bilmodel.

EGR systemet holder typisk 150000km – 400000km

DPF OFF. – 1.500-2.500,-

Fjernelse af software dieselpartikelfilter (DPF)

Dieselpartikelfilteret er et filter lavet af en keramik eller metal struktur, der er indkapslet i et metalkabinet. Den cellulære struktur af filterelementet består af en parallel del af de små kanaler placeret skiftevis åben (indtag) og lukket (udstødning). Væggene i kanalerne er hule, men lukkede i enden så udstødningsgassen kan passere samtidig med at soden opsamles ( den sorte røg ).

Efter en vis tid tilstoppes kanalerne i form af sod opsamlet på overfladen af filterkernen, og derved formindskes gasgennemstrømningen. Bilens system laver derefter en regenerering dvs. den hæver udstødnings temperaturen til ca. 550 grader. Ved denne temperatur forbrændes soden og omdannes til aske. Denne aske opsamles i filtret og afhængigt af størrelsen på filtret fyldes filtret med aske. Når der ikke kan være mere aske skal filtret skiftes eller tømmes typisk for hver 120.000km – 300.000km .

Man kan også fjerne filtret helt, og derved spare et filter ( vigtigt at man ved DPF OFF fjerner filtret eller fjerner indholdet i den originale filter enhed NR2 på billedet)

Adblue OFF. – 1.500 og 3.000,-

Deaktivering af Ad Blue systemet

Ad Blue- og SCR-systemet er komplekst, og der kan opstå fejl. Elektroniske nitrogensensorer, moduler, pumper – alt dette udstyr kan gå i stykker, og det kan være meget dyrt at udskifte dem.

Alt dette genererer yderligere driftsomkostninger, som kan undgås.

Ad Blue Off-service består af elektronisk deaktivering af Ad Blue med fjernelse af instrumentbrættelys og advarselsmeddelelser i den ECU, der er knyttet til systemet.

I de fleste tilfælde er det nok at omprogrammere motorstyringssystemet korrekt. For nogle modeller er det desuden nødvendigt at afbryde SCR-enheden fra køretøjet.

HVAD ER AD BLUE

Ad Blue er en specialiseret væske, der anvendes i SCR-system (Selective Catalytic Reduction). Det er en vandopløsning af urinstof i 32,5% af den nominelle koncentration. Hovedårsagen til brugen af ​​Ad Blue er at reducere emissionen af ​​nitrogenoxider. Desværre kan dette system generere meget høje driftsomkostninger.

Ad Blue opbevares i en separat tank. På forskellige modeller er tankens indgang forskellige steder, f.eks. i bagagerummet, under motorhjelm eller nær diesel påfyldnings studsen. Fra Ad Blue tanken kommer blandingen til SCR-katalysatoren, hvor nitrogenoxider reduceres til uskadeligt vand og nitrogen.

Fuld AdBlue tank er der nok til at køre 1.500 – 10.000 km afhængigt af motor belastning. Hvis Ad Blue-niveauet er for lavt kan det resultere i, at systemet forhindrer motoren i at starte. Moderne biler er udstyret med kontrollys og lydsignal, der informerer chaufføren om, at det er tid til at genopfylde Ad Blue-tanken.

Map Switching / Multimap – 1.500-2.500,-

Map Switch / Multimap funktionen gør det muligt at skifte mellem forskellige motor og gearkasse programmer (Bilen skal være født med denne funktion ).

Der kan vi så ligge ydelsen i et givent program. Du kan vælge det program der passer til dit behov Eks : Race, Sport, Normal, Øko, Begrænset (forældre kontrol).

Exhaust Flap Control – 1.500-2500,-

Exhaust Flap Kontrol tillader dig at kontrollere eller ændre åbning og lukning af udstødningsbypass ventiler til mere eller mindre lyd.

Når ventilerne er lukkede, er udstødningen i stille/cruising mode. Når den er fuldt åbnet, er udstødningssystemet er i maksimalt flow-mode, og derfor er lyden af din udstødning højere og i høj ydelse.